Medische Missies

Na een bezoek aan de verpleegsterschool en het Nationaal Ziekenhuis werden enkele behoeften écht duidelijk. Niet alleen fysieke, medische hulp maar ook medisch materiaal ontbreekt in het ziekenhuis.

Het Nationaal Ziekenhuis kan immers alleen voorzien in de basisnoden van de bevolking.

Van zodra een interventie te moeilijk of te gecompliceerd wordt, moet de patiënt naar Portugal overgebracht worden. Omwille van het financiële plaatje gebeurt dat maar zelden, met alle gevolgen van dien voor de patiënt!

Het volgende project voor Supporting Friends was gekozen en zo werd in mei/juni 2018 een eerste medische missie georganiseerd, met overweldigend succes! De diensten gynaecologie en de materniteit van het lokale ziekenhuis waren eerst aan de beurt: consultaties, echografische screening van zwangere patiënten, gynaecologische ingrepen.

Alle deelnemers aan een missie van Supporting Friends staan zelf in voor de betaling van hun vliegtuigticket. Supporting Friends staat in voor de aankoop en verzending van het medisch materiaal en de medicatie.

Medisch materiaal en geneesmiddelen kosten veel geld. Met uw steun willen wij ons aantal missies verhogen en meerdere specialiteiten aanbieden, zoals tandheelkunde, algemene chirurgie, urologie, gastro-enterologie, vaatchirurgie.


Onze sponsors

Adient1
ADM1
panos1
Filliers1
Mediwet1
UpgradeEstate1
Bulte1
Labelfresh1
Vigo1
Helpvzw1
Resilux1
Aksis1
steinbinnemans2
AZJanPalfijn3
Meroso
Gent2
vkdesign
KI_GentArtevelde_BLUEGOLD
Cievandeleute
vandervonk1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow